• Terhesség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Farkas Ágnes Doktornő!

         

        Elnézését kérem, hogy ismét zavarom levelemmel. Nemrégiben kértem Öntől tanácsot.

        Megnyugtatott, hogy terhesség kizárva,  a menzeszem sajnos még azóta sem jött meg. Most azt szeretném kérdezni, hogy olvastam egy  internetes oldalon, hogy a HCG-t a terhesség 16. hete után nem mutatja ki a  teszt. Ön szerint lehetséges ez? Én viszont januárban a 18. héten csináltam, és mindkettő negativ volt. Ui. az utolsó együttlétem után 3x rendesen megjött a menzeszem, dec. 6-án volt utoljára. Januárban kimaradt és akkor mindjárt csináltam tesztet. Tegnap ismét vettem egyet, az is negativ volt

        Semmi egyéb jelét nem érzem a terhességnek, csak az alhasam puffadt kicsit.

         

        Előre köszönöm szépen a válaszát, és még egyszer elnézést a zavarásért.

        Kellemes estét kívánok.

        Szeretettel üdvözli, Juli

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a menstuáció témában

        Kedves Juli!


        A cikk hibás volt, valószínű, hogy el van írva, és napot akartak írni a hetek helyett. Nyugodjon meg, már az első menses kimaradása után kimutatható a terhesség. Arról nem is beszélve, hogy azóta már észrevette volna, ha terhes. (Már a baba mozgását is érezné!) Lehet már készülődik a menses is. Ha jól számolom (bár nem tudom, milyen hosszú ciklusai voltak) akkor most a második menses marad ki, ugye? Lehet, hogy időszerű lenne egy vizsgálat, ahol ellenőrizhetik mi lehet az oka, leggyakrabban egyszerű petefészek ciszta okozza, amit UH láthatnak.
        Írjon bátran, ha ismételt kérdése lenne.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-12 01:50:25; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 13:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: