• Mell,menstruáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        14 éves vagyok!Az lenne a kérdésem,hogy hogyan lehet serkenteni a mellnövekedést? Viszonylag elég jók (voltak) az adottságaim,de a hirtelen fogyásom következtében (direkt fogytam 23 kg-t) sokkal kisebb lett!Elmúlt a menzeszem is,már 5 hónapja nem jött meg,mi a teendő ilyenkor? Orvoshoz még nemnagyon szeretnék elmenni!Kérem segítsen,köszönöm!!!

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció, fogyás témában

        Kedves Fiatal Hölgy!


        Pedig sajnos mindenképpen nagyon fontos lenne orvoshoz elmenni. Vannak tinédzserambulanciák, ahol nem kell mindig vizsgálatnak történnie, szűz lányoknak pedig különösen nem. De egy hormonális kivizsgálásra mindenképpen szükség van, mert a nagymértékű fogyás bizony okozhat komoly hormonális rendellenességet, ami esetleg a későbbi életére is kihathat. Ahhoz, hogy a női szervezet rendesen tudjon fejlődni, rendezett hormonháztartásra van szükség. Első körben vérvétel, és hason át UH vizsgálat fog történni, úgyhogy nyugodtan menj el a vizsgálatra. A mell mérete valóban függ a zsírszövettől, de házi praktikák nincsenek, amik megoldást nyújtanak. Fogyás után a mell is kisebb. A hormonháztartás rendezése emiatt is fontos, mert ilyenkor még a mell is tovább fejlődik. Ha jól gondolom, többször is írtál már nekünk, és nagyon helyesen próbálod betartani a mindennapi táplálkozást, és mozgást, ha jól értettem, többet már nem is akarsz fogyni sem. Talán egy kicsit híznod kellene, mert úgy tűnik, nagyon megerőltetted a szervezeted, amivel már nem tud lépést tartani. Vigyázz magadra, mert egész életre kiható nyomok maradhatnak benned, a mensesed ezért is kell mindenképpen rendezni.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-12 01:42:03; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 13:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: