• Ovuláció, ciklus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Mióta másfél éve abbahagytam a fogamzásgátló gyógyszer szedését, próbálom kiismerni a szervezetem működését hol több, hol kevesebb figyelemmel. Sokáig (egy évig)csak nagyon hosszú (45-60 napos) ciklusaim voltak, de úgy szeptembertől már egész normálisan (28-35 nap) kezdtem működni. A félidőt nagyjából megéreztem, a hőmérsékletem is mindig megemelkedett 10-13 nappal a menstruációm előtt. Most viszont, hogy elhatároztuk a párommal, kisbabát szeretnénk, noha voltak ovulációs tüneteim (mellfeszülés, tojasfehérje nyák ), a hőmérsékletemelkedés elmaradt (a tünetek alapján péntek-szombaton kellett volna az ovulációnak lennie). most pedig már nem érzek semmit (mellfeszülés elmúlt), viszont elkezdett vasárnap szúrni alul jobb oldalt. Kérdéseim a következők lennének: 1. Elképzelhető, hogy az ovulációs jelek ellenére mégsem lesz ovuláció? 2. lehet, hogy ennek pchichés okai vannak? (mondjuk a test működésének túlzott vizsgálata, vagy a túlzott babaakarás?) 3. elképzelhető, hogy csak kitolódik most az ovuláció, vagy már várhatóan nem is lesz? (lehet még próbálkozni a babával?) 5. miért van ez a szúrás? köszönöm előre is válaszát. mezi köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a ovuláció témában

        Kedves Hölgyem!


        Előfordulhat azért egy-egy ciklus, amikor nincs ovuláció, ettől nem kell megijedni. De az is lehet, hogy pont most nem okozta a szokásos tüneteket, és ezért nem tudja követni. Szerintem lazítson többet. A baba nem rögtön az első hónapban kell hogy megfoganjon, nem kell sietni. Szépen figyelje a szervezete jelzéseit továbbra is, de tudnia kell, hogy több hónap is eltelhet még akkor is, ha pontosan meg tudja figyelni a peteérést. Az is előfordulhat, hogy a szúró érzés egy kis cisztára utal, mert valóban nem volt peteérés, csak készülődött. Ha alhasi fájdalom alakulna ki, esetleg kimarad a menses, akkor érdemes egy ellenőrzésre elmennie, egyébként teendő nincs.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-12 01:18:31; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 12:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: