• sűrű vérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr!

        32 éves vagyok. 2003 és 2006-ban szültem. Méhszájsebbel sokáig voltak problémáim, majd nemtudom jó szót használok-e, de faggyasztotta a nőgyógyászom és utána sokáig nem volt gond vele. Első gyermekem születése előtt volt egy P3-as rászűrés eredményem majd 2004-ben erosio port.uteri.(colposcopos athypia) miatt loop.+consiatio+fr abrasiot végeztek. A szövettani eredmény után az orvosom nem javasolt semmi teendőt. 2006-ban ismét szültem majd 2008 februárban P:3+HPV eredményt kaptam a rákszűrés után. Majd márciusban: P:2, júl. P.:2 2009: januárban.P:2. Az idei vizsgálat alapján  HPV 59 van bennem (szedtem a nyáron immunerősítőt is)

        Fogamzásgátló tablettát 2002-óta nem szedek. Második szülésem óta a menstruációm, úgy zajlik, hogy kb. 6-8 napig tart, aminek az első 3 napja barnás váladék, majd utána jön a  piros vérzés, ami 2-4 napig tart. Ebből 2 nap nagyon erős, többször akár alvadt véres vérzés.

        Az elmúlt évben általában 16-21 nap között jön meg  a menstruációm A nyáron volt olyan eset, amikor 11 nap után 1 hétig barnás váladékom volt és utána volt rendes piros vérzés 5 napig (orvos vizsgált nem mondta, hogy baj lenne). 1-2 alkalommal 14-15 napra is jött meg.Jelenleg az orvosom a 14 napos vérzés miatt műtétet javasol, de előtte ultrahangra is küldött. Amit tudok még, hogy az orvosom a vizsgálat során semmi elváltozást nem lát.Én kicsit félek a műtét miatt, ha lehet, elkerülném. Ön, mit mond? Túl sűrűk a vérzéseim, bajra utalnak? Nem kéne fogamzásgátlóval beállítani a vérzést? Vagy a HPV befolyásol valamit? Ha gond van az ultrahang, kimutatja, vagy, ha ott nem is tapasztalnak elváltozást, a műtét akkor is kell, és sürgős?

        Válaszát előre is köszönöm szépen! Tisztelettel egy aggódó anyuka

        WEBBeteg szakértő válasza a mensrtuáció témában

        Kedves Aggódó anyuka!


        Nem írja sajnos, milyen műtétet terveznek, így nem tudok segíteni. Nekem a vérzési panasz hormonális háttérre utal, amit érdemes lenne kivizsgálni, és kezelni gyógyszeresen, vagy Mirena spirállal, de orvosa lehet, hogy mást talált. Esetleg volt-e egyéb vizsgálat?


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-12 00:47:46; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 10:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: