• Emlőrák?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Hölgyem/Uram! 20 éves vagyok kb. 10-11 éves koromban csomót találtam mindkét mellemben. Mivel kicsi voltam nem tulajdonítottam neki nagy figyelmet! A csomók azóta nagyobbak lettek főleg a jobb mellemben lévő. Már 2 éve beszéltem róla a nőgyógyászomnak ( először meg se akart vizsgálni valószínűleg mivel túl "fiatal" vagyok), megvizsgált de azt mondta nincs semmi gond ha nem fáj vagy nincs egyéb elváltozás a mellemen. Kihangsúlyozta főleg akkor van gond hacsak az egyik mellemben van csomó, mivel mindkettőbe van nem veszélyes. Én azért aggódom... Néha fáj az a mellem amiben a nagyobb csomó van amikor megnyomódik pl: megnyomja a melltartó vagy ha esetleg úgy fekszem h nyomódik. Nem tudom hogy esetleg jelenthet-e rákos elváltozást? Mikortól lehet mammográfiát végezni? Én jobban bíznék annak az eredményében.. Válaszát előre is köszönöm! Angel

        WEBBeteg szakértő válasza a csomó a mellben témában

        Kedves Angel!
         
        A leírt panaszok és tünetek alapján én is azt gondolom, hogy nincs min aggódnia. A rákos betegséget szinte biztosan kizárnám. Mammográfiás vizsgálatot nem célszerű ilyen fiatalon végezni, ebben a korban az ultrahangot használjuk az emlőben található elváltozások követésére. Egy emlő ultrahang talán célszerű lenne, hogy később legyen egy objektív vizsgálat, amihez lehet viszonyítani. Emiatt egy sebészeti szakrendelésen, az emlőszakrendelést szükséges felkeresni. 
         

         Dr. Boros Miklós sebész

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-10 18:36:07; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 10:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: