• Szükséges kivizsgálni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.!

        20 éves nő vagyok, még nem voltam terhes. 27-38 nap között jön meg a menstruációm, az átlagosnál sokkal erősebb görcsökkel, sokkal nagyobb mennyiségben. Minimum 4 havonta azért elmegyek nőgyógyászhoz ha van valami problémám. Mivel a családban minden nőnek volt már cisztája vagy miómája, vagy mindkettő, talán nálam is ez lehet a probléma, de ilyen irányban nem volt még vizsgálat. Az lenne a kérdésem,  normális hogy éjszaka super plus tamponnal és éjszakai betéttel együtt alszom és reggelre így sem marad fehér a lepedő, és hogy a fájadalomcsillapítók sem használnak?

        Válaszát előre is köszönöm!

        Üdvözlettel:

        Viki

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Viki!

        Erősebb menzesz idején sokat nem lehet tenni, van az Ergam csepp, ami csökkenti a vérzést. Hogy mit lehetne tenni mégis? A megelőzésként a fogamzásgátló tabl. szedése vagy pedig ha már szült a Mirena felhelyezése. Tehát nem igazán értem mi a probléma, mivel ha maga elmegy orvoshoz rendszeresen akkor mit csinálnak magával, hogy egyszer meg nem nézték ultrahangon van-e cisztája, illetve nem adtak a menzesze csökkentésére fogamzásgátlót. Szóval tenni kell valamit ennyi.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-12 00:17:22; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 09:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: