• Szemölcsök a nemi szerven

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő, Doktor Úr!

        34 éves nő vagyok, folyással fordultam nőgyógyászomhoz pár hete, s néhány szemölccsel (3) a húgycső felett, hüvelynyílás mögött, s a hüvelyben (nem fáj, nem terjed, nem igazán nő).

        A folyás oka laborvizsgálat után trichomonas T.fok: vegyes baktérium flóra. Ez állt az eredményen. Klion tablettát és kúpot írtak fel. Két orvosnál voltam vele, de az egyik azt mondta, menjek a magánrendelőjében, mert ez HPV lehet a veszélyes fajtából, a másik azt mondta, hogy a folyásnak és a szemölcsöknek semmi köze a HPV-hez, nem kell vizsgálat. Szerdán megyek vissza a szemölcsök miatt az utóbbi orvoshoz (akihez évek óta járok), mert azt mondta, az a folyástól független, ezt menszesz után újra megnézi.

        Már volt HPV fertőzésem, sajnos műtöttek is vele 6 éve. Azóta a rákszűrésem mindig negatív (legutóbb tavaly szeptemberben ellenőrizték), de a HPV-t nem ellenőrzik külön.

        Mit javasol? Menjek el mégis HPV vizsgálatra (amit ugyan a TB nem támogat), vagy hallgassak a régi orvsomra, s fogadjam el, amit szerdán mondani fog. Akár azt, hogy továbbra sem köti össze a HPV-vel.

        Teljesen bizonytalanná tett a két orvos eltérő magyarázata.

         

        Köszönettel,

        Hajnalka

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfertőzés témában

        Kedves Hajnalka!


        Az elváltozást innen nem látom, de a szemölcsöt a HPV (56-53 tipusa okozza ha jól emlékszem a törzsszámra) okozza. Tipizálással a HPV típusszáma megmondható, HPV condylomát is okozhat: ez a szemölcs. Ha akarja a vizsgálatot ok, ha nem nem gond a szemölcs kezelése Condiline folyadékkal ecsetelés vagy Wartec otthoni kenőcs,+ isoprynosine immunerősítő tabletta.

        Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-09 22:19:51; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 08:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: