• És most mit várhatok még?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr. Farkas Ágnes!

         

        Nagyon szépen köszönöm a pénteki válaszát!

        Most megint megvagyok ijedve, mert a hétvégén is vérezgettem, de ma reggelre nagyon sok vér jött. Elképzelhető, hogy most meg a menstruációm jött meg, mert pontosan január 10-én jött meg az elózó ciklus? Eddig akkor mi volt?  A kezelőorvosom telefonon azt mondta, hogy várjuk még egy hetet. Addigra talán elmúlik.Valószínű, hogy ez a menstruáció de nem lesz olyan nagy! Tegnap este majd leszakadtak a melleim is. A megvonásos vérzés az nem menstruáció? Lehet, hogy nekem eddig az volt, most pedig a rendes vérzés? Már magam sem tudom, teljesen meg vagyok kavarodva! Emlékezetőül, én vagyok  az,akinek lassan három hete, hogy a menseje 15. napján levették a Mirena spirálomat, és azóta, nincs olyan nap, hogy ne vérezzek! Most már nagyon félek.......! Itt a hatéves kislányom, a férjem pedig külföldön dolgozik..............

        Válaszát előre is megköszönöm!

        Tisztelettel:

        Gabi 33

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Gabi!


        Valóban előfordulhat, hogy most a menses jött meg. A pecsételő vérzés, az nem menses, és a levett Mirena következménye is lehet. A menstruációt a saját hormontermelése indítja be. Egy hetet csak akkor várhat, ha a vérzése egy normális mensesnél nem több. Bő, alvadékos vérzés esetén ismételt vizsgálat szükséges, hogy ne legyen túl sok a vérvesztés. Próbáljon megnyugodni, és emlékezzen vissza, mennyi vérzése volt a Mirena előtt, ahhoz képest tudja összehasonlítani a mostani mennyiséget. Egyen több marhahúst, aszalt szilvát, mandarint, narancsot, petrezselymet, parajt, káposztát és hüvelyes növényeket. Ezek kellő vastartalma segít a szervezetnek, hogy ne alakuljon ki vashiány, és könnyebben átvészelje a gyakoribb vérezgetést.
        Mielőbbi jobbulást kívánok!



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-09 10:50:22; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 06:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: