• Meddoseg ????

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktorur/ doktorno!

        28 eves romaniai lany vagyok. Lassan 8 eve hogy egyutt elek a parommal aki 40 eves. A problemank roviden a kovetkezo. 2006 marciusaban kronikus petefeszekgyuladassal, es mindket petefeszkemben cisztaval fekudtem a korhazban ahol kezeltek. A korhazi kezeles alatt meg nott a ciszta, 5 cm lett. Fogamzasgatlo tablettat irtak fel (eletemben nem szedtem semmi ilyenfajta gyogyszert) - microgynon - amit ugyan nem tudtam szedni mivel tobbet vereztem mint amennyit tiszta voltam, igy egyszeruen abbahagytam a szedeset. Elmentem egy masik nogyogyaszhoz is, aki szerint nem gond ez a meretu ciszta es hogy magatol el fog menni, es hogy minden rendben van nalam. Igy aztan tobbet nem is mentem vissza egyik dokihoz sem. 2007-ben a parom kerult korhazba, ahol azt mondtak hogy trichomonas bakteriummal fertozott, amire mindketten beszedtuk a felirt tablettakat es betartottuk az osszes szabalyt. 2008 nyaratol viszont a menstruacioim 2 max. 3 naposak lettek(mig azelott rendesen 5-6 napig tartott). Nagyon elkezdtunk aggodni ugyanis semmilyen vedekezes mellett idaig meg nem estem teherbe sosem. Most mar nagyon szeretnenk gyermeket. A jovoheten megyek nogyogyaszhoz de szuksegem van arra azelott hogy tudjam vajon nagy-e a baj? Nekem a parom mondhatni az elso az eletemben. Kerem segitsen, hogy hogy nem jon ossze a baba? Milyen vizsgalatokat csinaltassunk meg? Mar lassan erzem megorulok, ha nem jon ossze a baba. Az ido is rohamosan telik, mit tegyunk? Remenykedhetunk hogy van egyaltalan megoldas, orvossag a problemankra?

        Eloreis koszonom valaszat!

        WEBBeteg szakértő válasza a gyermekvállalás témában

        Kedves Hölgyem!


        2008 nyara óta próbálkoznak a terhességgel? Ez még nem jelent meddőséget, ne izguljon. A panaszait viszont mindenképpen ki kell vizsgálni. Lehet, hogy még mindig van cisztája, ha igen, annak a méretét majd kontrollálni kell, hiszen nem tudhatjuk, igényel-e kezelést. A rendszertelen vérzés miatt hormonális kivizsgálásra lenne szükség, ami a menses 3. napján egy vérvétellel történik, amikor az alaphormon szintjeit lehet ellenőrizni. Emellett természetesen egy általános nőgyógyászati kivizsgálásra is sor kell, hogy kerüljön, ha esetleg fertőzés lenne, azt kezelni kell.
        Az idő azért még nem rohan, hiszen még csak 28 éves, higgye el, nincs még elkésve semmivel.
        Ha további kérdése van, írjon nekünk újra.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-07 16:24:11; Megválaszolva: 2011. szeptember 02., 14:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: