• Menstruációs gondok, ciszta?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr!

        Legutóbb dec 14-én jött meg a menstruációm, azóta nem. Terhességi tesztet csinéltattam, negatív lett, meg egyébként sem tartom valószínűnek ezt a megoldást. Augusztusban, októberben jóindulatú cisztát talált a nőgyógyászom, akkor is voltak vérzéses problémáim. Lehet ciszta miatt késik? Mennyire lehet egy ciszta kártékony?Nőgyógyászom azt mondta, szokott ciszta kialakulni, majd a menstruációval távozik. Lehet mégis komolyabb a dolog?Egyébkénta menstruációm mindig ingadozott, általában 35 napra jön meg, vagy több.

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció kimaradása témában

        Kedves Hölgyem!


        A petefészek ciszta okozhatja a menses elmaradását, rendszertelenségét is. Ismételt vizsgálat nélkül nem lehet megmondani, vajon most is ez van-e a háttérben, ehhez ismételt vizsgálat fog kelleni.
        Ha cisztát már nem találnak, akkor a hormonszinteket kellene ellenőrizni. Ha mégis találnak cisztát, akkor érdemes ellenőrizni is, hiszen fontos az, hogy magától felszívódik, nő-e a mérete, tehát hogy igényel-e kezelést.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-07 16:17:19; Megválaszolva: 2011. szeptember 02., 14:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: