• Mit várhatok még?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor ÚR/ Nő!

        Jannuár 10-én kezdődött a menstruációm! Ez tartott 12 napig. Mivel Mirena spirálom volt, ezért csepegett.Január 21-én , 2 év után levetettem. Január 23-án elindult egy vérzés. Azóta szenvedek tőle,ugyanis 5-6 napig véreztem, majd pedig össze-vissza. 1-2 napig nincs semmi, aztán hajnalban arra kelek, hogy vérzek. A levétel után egy héttel nagyon fájt a hasam, felírtak egy doboz tarivid antibiotikumot. A  vérzés még mindig visszatér. Szerdán megint voltam nőgyógyásznál. megvizsgált ami fájt, reggelre megint véreztem. Hüvelyi ultrahang: norm. nagyságú, homogén echoszerkezetű uterus, nyh:4,5 mm, környezetben kóros képlet nem ábrázolódik. dougles szabad.Azt mondta, hogy minden rendben, erre csütörtök reggel, megint tele volt az első négy vizeletem vérrel. Fáj a derekam is, meg a hasam is. Aháziorvos laborba küldött vizeletvizsgálatra. Valamint felírt még egy doboz Tarividet. Ő azt mondja, hogy ez a hormonok harca. Tényleg hormonzavaros lettem?  Tényleg 1-2 hónapig ez így lesz? A nőgyógyászom is azt mondja, hogy türelem! Ha nem válozik, akkor majd gyógyszeresen felépít egy menstruációt. Nagyon kétségbe vagyok esve.

        És félek is a következményektől....Nem tudok megnyugodni.

        Válaszát előre is megköszönöm:

        Gabi 33

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruációs zavar témában

        Kedves Gabi!


        Sajnos erre lehet számítani. Miután a Mirena-t eltávolítják, a pecsételő, esetleg bővebb vérzés azért alakul ki, mert az eddig hormonhatásnak kitett elvékonyodott nyálkahártya vastagabb lesz, mint a Mirena ideje alatt. Jelenleg a méh nyálkahártyája nem túl vastag Önnél, emiatt nem kell aggódnia. Ha nagy mennyiségű vérzése van, akkor viszont vissza kell mennie az orvoshoz. Több hétig azért nem jó a folyamatos vérvesztés, de a 3-4 hét pecsételés még belefér. Ez nem hormonzavart jelent, hiszen a Mirenanak nincs hatása a hormonrendszerre, csak helyileg hat, hanem idő kell a szervezetnek, hogy a méh nyálkahártyáját teljesen felépítse.
        Amit viszont nem értek, hogy a vizelete véres, vagy a hüvelyből kifolyó vér keveredik el a vizeletben, mert ez nagyon nem mindegy. Tarividdal, ami egy antibiotikum, a húgyúti fertőzéseket kezelik, a hüvelyi vérzésre ellenben semmi hatása nem lesz! Esetleg a laboreredmény kimutatott baktériumokat is annak ellenére, hogy egy doboz Tarividet már végigszedett? Talán antibiotikumváltás is szóba jönne ebben az esetben. Amit javaslok, az nagyon sok türelem, és nyugalom, most "csak" a kellemetlen tünetekkel kell megbirkóznia. Kitartás!



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-06 09:35:57; Megválaszolva: 2011. szeptember 02., 13:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: