• Ciklus (még egyszer)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Bencsik Doktor Úr! Tavaly szeptemberben írtam Önnek Ciklus című levelemre azt a válszt adta, hogy keressem fel a kezelőorvosom, mert valószínűleg gyulladás van a szervezetemben. Szeretném megírni Önnek, mi történt azóta. A vizsgálatok vérszegénységet állapítottak meg, gyógyszeres kezelést nem kértem. A nőgyógyászati citológia eredménye P2 lett. Vérvétel eredménye: CEA:0,6 ng/ml; CA125:13,8 U/ML. A hüvelyi ultrahang sem mutatott elváltozást. Nőgyógyász orvosom véleménye szerint a panaszaimat cikluszavar okozza, javasolta, hogy szedjek fogamzásgátló tablettát. Elutasítottam, nem szeretnék tablettát szedni. Panaszaim mostanra sokat javultak, ami továbbra is aggaszt az a ciklusom. Legutóbbi menzeszem december 24-27 között volt. A hasam és a derekam nagyon fájt. A fájdalmas menstruáció egyébként nem szokványos tünet számomra, soha nem volt "nehéz" menstruációm. Azóta nem volt menzeszem. Terhes nem vagyok. Januárban a menstruáció utáni második-harmadik héten ismét jelentkezett az a bizonyos barnás-véres váladék, fájdalmam nem volt, ez három-négy napig tartott, azóta világos hüvelyváladék, ami időnként sok, szagtalan. Fájdalmam nincs, hüvelygyulladásra sem utal semmi jel (pl. viszketés). Férjemmel az utolsó előtti szeretkezésünk alkalmával vérzést tapasztaltam, ami megijesztett, de a vérzés néhány órán belül elmúlt, később ez nem fordult elő. Kérem, írja meg véleményét. Szeretnék megnyugodni, valóban cikluszavar okozza a panaszaimat?Vagy ezek nem is "panaszok"? Esetleg az idegesség, stressz lehet az oka? Válaszát várva, maradok tisztelettel: Nitti

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruációs ciklus témában

        Kedves Asszonyom!


        Megtisztel avval, hogy a neten át diagnózis vár, de sajnos el kell keserítenem, erre a levélváltás alkalmatlan. Nem tudom mi a panaszainak az oka, de a kezelőorvosa javaslata abszolúte logikus, természetesen, amennyiben nem szeretne gyógyszert, akkor a ciklust beállítani másképp, nem lehet. Sajnos Önnek is gaza van, a stressz, idegeskedés okozhat ilyen jellegű elváltozást, ciklusrendellenességet!


        Üdvözlettel: Dr. Bencsik András



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-06 22:38:13; Megválaszolva: 2011. szeptember 01., 11:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: