• Magas prolaktin szint: kezelni kell?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő! Tejcsorgás miatt kerültem nőgyógyászhoz.Prolaktin vérvételre küldtek.össz prolaktin értékem1107 . sajnos időhiányban elnapoltam ezt a problémát,és már nem nagyon merek visszamenni az orvoshoz.20 éves vagyok. Ez a prolaktin szint már mindenképpen annyira magas h kezelni kell?egy orvos ismerősöm szerint lehet h semmi oka nincs a tejcsorgásnak.Agyalapi mirigyemet nézték mr vizsgálat során.nem találtak elváltozást. Mit javasol mit kellene tennem a továbbiakban? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a prolaktin témában

         

        Kedves Levélíró!

        A tejcsorgás oka minden bizonnyal a magas prolaktin szint. Gyakran okozza az agyalapi mirigy jóindulatú daganata (ún. "adenoma"), azonban ez az Ön esetében szerencsére kizárható - azonban rengeteg ok állhat még a háttérben (akár gyógyszerszedés is). Ennek eldöntése céljából javaslom további 2 alkalommal ismételt prolaktin meghatározás elvégzését. Ne aggódjon, lehet, hogy teljesen ártalmatlan dolog ál a háttérben!

        Tisztelettel: Dr. Balogh Imre


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-04 17:52:55; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 10:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: