• Tabletta válasz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő! Előző levelemre válaszolva kérte, hogy írjam le részletesebben problémámat, hogy segíteni tudjon. Mercilon tablettát szedek évek óta. Két hónappal ezelőtt a 21 szem helyett 23 szem gyógyszert vettem be, majd a következő alkalommal 19 szemet. Utolsó két menstruációm kevesebb volt. A 23 szem beszedése után egy nappal voltam a párommal együtt, amikor 19 szemet vettem be gumióvszerrel is védekeztünk. Menstruációm gyengesége betudható e a gyógyszer megbolygatásának, vagy valami más áll a háttérben? Ilyen esetben lehet terhesség a háttérben? Segítségét előre is köszönöm, és köszönöm előző gyors válaszát is!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Hölgyem!

        Köszönöm a részletezést, így már világos.

        Amikor a 23 szemet vette be, az teljes védelem volt, amikor 2 db-al keveset vett be, ott viszont csökkent a védelem, de Ön nagyon helyesen kiegészítő védekezést is használt, ilyenkor nem kell a terhességtől tartania.

        A kissé rendszertelen tablettaszedés is lehet a vérzés változásában, de egyébként is előfordul, hogy a menses kevesebb, időnként több, ha több alkalommal változik a menses, akkor érdemes orvoshoz fordulni, mert lehet, hogy tablettaváltásra lesz szükség.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-04 16:59:33; Megválaszolva: 2011. augusztus 31., 09:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: