• Mi lehet a betegségünk?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr!

        Szeretnénk segítséget kérni Öntől. Nem régen léptem ki egy 7éves kapcsolatból és vérzési problémáim vannak. Igazából ezek a problémák már elkezdődtek jóval azelőtt, hogy szakítottunk volna a párommal. Tavaly júniusban minden hónapban 2 hetente jött meg a menszeszem, elmentem egy nőgyógyászhoz, aki felírt nekem egy fogamzásgátló tablettát. Sajnos ez a helyzet nem sokban változott ezidáig. Ezért újra elmentem a doktorúrhoz és adott nekem egy másik tablettát. Viszont megkell említenem, hogy a nyár elején sajnos a baráti társaságunkba bekerült egy-két lány, akiknek (elég érdekes múltjuk) van... félek, hogy valamilyen nem betegséget kaptunk el-bár szexuális kapcsolatunk nem volt (se a páromnak velük, se nekem), de sajnos többször is ittunk egymás után egy pohárból... Az egyik lánynak biztosan volt Hepatitisze, (de sajnos ez mostanság derült ki, de azt, hogy melyik fajta fertőzés, azt nem mondta el) a másiknak állítólag semmi baja-legalábbis ő ezt mondja. Egy gyerekkori barátnőm is kb. 2hónapja elkezdett ilyen vérzési problémákkal küzdeni, mint nekem. (egyébként ugyanabba a rendelőbe járunk, ugyanahhoz az orvoshoz).

        Nagyon kérem adjon nekünk tanácsot! Esetleg menjünk el egy vérvételre?

        Válaszát előre is köszönjük!!!

        Tisztelettel: gyeske

        WEBBeteg szakértő válasza a vérzészavar témában

        Kedves Gyeske!


        Nemi betegségeket nem lehet úgy elkapni, hogy egymás poharából isznak, emiatt nem kell aggódnia. A Hepatitisnak több fajtája is van, szerintem ne foglalkozzon ezzel, mert az a típusa, amelyiket el lehet kapni, ahhoz betegnek kellene lennie, amelyiket meg szexuális úton, és vér útján kaphatna el, az folyamatosan fertőzhet, de Önt ez nem érinti.
        Két fontos dolgot mondanék.
        Az első a fenti témához kapcsolódik. Amennyiben olyan közegben van, ahol felmerül Önben, hogy nem egészséges emberek veszik körül, nem jó helyen van. Ha ezt nem csak Ön érzi így, szerintem új baráti kört kellene kialakítania, még akkor is, ha a nemi betegségeket nem a pohárból lehet elkapni, hiszen több olyan viselkedési forma is van, amit inkább érdemes elkerülnie.
        A másik dolog a fő panasza a vérzészavar. Gyógyszer helyett én kivizsgálást javasolnék. Teljesen felesleges fogamzásgátlót szednie, hiszen az legfeljebb a tüneteket fedi el (már ha sikerül neki), de meggyógyítani nem fogja. Forduljon másik orvoshoz, és rendszertelen menses miatt kérjen kivizsgálást, addig pedig ne szedjen fogamzásgátlót sem. UH-os vizsgálat és hormonszintellenőrzés kellene, hogy kideríthessék, nincs-e valamilyen rendellenesség a háttérben. Vérzészavart egyébként nem nemi betegség okoz.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-04 15:22:45; Megválaszolva: 2011. augusztus 31., 08:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: