• Penész

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő!

        Néhány napja különös dolgot tapasztaltam. A szennyeskosárból pakolva olyan alsóneműkre lettem figyelmes amelyek az ülepükön penészesek voltak. Ez a  kenyéren is előforduló penészgombához hasonlított. Nem minden alónemű volt penészes, de más ruhadarabon nem találtam ilyen alváltozást. Nem tudom ez mitől lehet, de nyugtasson meg kérem, hogy nem belőlem származik és nincs valamilyen hüvelyi fertőzésem. Lényeges lehet, hogy a fürdőszobám falán is van penész és mindig nagyon párás a levegő.

        Válaszát köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a penész témában

        Kedves Kérdező!


        Mivel a penészgomba a nedves sötét helyeket szereti, ezért nem nehéz elképzelni, hogy a szennyeskosárban jól fogja érezni magát. A penészgomba nem magából jön az mindenütt ott van csak éppen el tud szaporodni vagy sem. Szóval nem kell megijednie nincsen semmi baj, de a penész sajna nagyon nehezen jön ki a fehérneműből, ha fehér akkor bizony hypózni kell, ha nem fehér akkor ciki, mert lehet, hogy mosás után is meglátszik majd.


        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-05 12:05:09; Megválaszolva: 2011. augusztus 31., 08:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: