• Visszatérő gomba

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

        Problémám 2008.szeptemberében kezdődött, amikor is összeszedtem valami jó kis influenzát, amitől még az ínyem is bedagadt. Majd 2 hétig antibiotikumot (Amoxocillin és Ambroxol) szedtem. Amikor kilábaltam ebből a megfázásos dologból, akkor kezdődött az én igazi problémám. Menstruáció vége utáni 2-3.napon gombás tünetek jelentkeztek nálam. Viszketés, túrós állagú folyás. Elmentem nőgyógyászhoz, és írt fel Mikogal kúpot+krémet. De ez a viszketés minden egyes menstruáció vége utáni 2-3. napon ismét előjött. Pedig próbáltam már Canesten Kombit is. Időközben csináltam egy Canesten-tesztet is, mely negatív lett.Decemberben a nőgyógyászom GYNAZOL hüvelykrémet és Flucohexal kapszulát (hetente 1 kapszula) ajánlott. Azt mondta az orvosom, hogy ettől elvileg fél évig nem kellene, hogy újabb panaszom legyen. Ha újra előjön, akkor GYNEVAC injekciót ajánl.

        Végre volt egy havim, ami nem viszketéssel végződött (de nem sokáig). Most megint érzem, hogy valami nincs rendben, mert 1-2 nap múlva fog megjönni, és megint érzem, hogy egy kicsit viszket és egy picit túrós állagú a folyásom. Szexuális partner vizsgálata nem szükséges, mivel már mindent kipróbáltunk, és óvszerrel védekezünk, mégis jelentkezik a probléma.

        Kérdésem: munkahelyen a napi 8 óra alatt 1x vagy 2x járok pisilni. Ez mennyiben befolyásolja a problémámat? Tudna valami hatásos módszert javasolni?

        Válaszát előre is köszönöm

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelygomba témában

        Kedves Hölgyem!


        Nagyon sok türelemre van szüksége. A párját lehet, hogy vizsgálni nem kell, de ilyen makacs, visszatérő fertőzés esetén Őt is kezelni kell. Candibene, Canesten krém, és a szájon át szedhető kapszula neki is. Ami nem világos, hogy az ismételt panaszok a folyamatosan, hetente szedett gyógyszer ellenére tértek vissza? Vagy azt már nem szedi? Egy-egy hét nem biztos, hogy elég.
        Amit javasolnék, hogy hetente 1-2x végezzen tejsavas hüvelyöblítést, emellett pamut alsóneműt használjon, amit ki tud főzni fertőtlenítés miatt. Illatosított termékeket (se intim mosakodót, se tisztasági betétet) ne használjon, a tampont pedig felejtse el.
        Wc után tiszta vízzel mosakodjon meg, feltétlenül ügyelve a helyes irányra!
        A munkahelyen vagy ne üljön le, vagy szerezzen be műanyag, az ülőkére helyezhető egyszer használatos papírülőkét. WC használat előtt is mosson kezet, ne csak utána, mert a kezünkön rengeteg szennyeződést össze tudunk szedni.
        A házi praktikákat is meg lehet próbálni, a grapefruit mag-olaj cseppeket, 100 %-os áfonyalevet, a szénhidrátok jelentős csökkentését az étkezésben, és a több joghurt fogyasztását.
        Emellett természetesen ismételt vizsgálat is szükséges lenne, és nem ránézés, hanem kenetvétel, tenyésztés (nem rákszűrés), hiszen ha pontosan tudjuk, mit kezelünk, sikeresebbek lehetünk.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-05 18:03:36; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 20:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: