• Menstruáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! -14 éves vagyok-Már több,mint 4 hónapja nem jött meg a menzeszem.Múlt nyáron 23 kg-t fogytam(direkt),de szeptemberben még megjött.Az lenne a kérdésem,hogy mi lehet annak az oka,hogy nem jön meg,és mit tegyek. Még az lenne a másik kérdésem,hogy naponta hányszor-,és mennyit egyek! Válaszát előre is köszönöm szépen!!!

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Fiatal Hölgy!


        Annak ellenére, hogy a nagymértékű súlycsökkenés után közvetlenül megjött a menses, mégis ezt tartom valószínűnek, hogy emiatt borult fel a hormonháztartásod. A 23 kg mindenképpen nagyon sok még akkor is, ha 3 hónapra volt elosztva, és megfelelő kezelés nélkül maradandó nyomokat is hagyhat, ezért javaslom fordulj nőgyógyászhoz. Lehet menni tinédzserambulanciára vagy nőgyógyász-endokrinológushoz, ahol a súlycsökkenésről is be kell számolni. Persze ha 120 kg-ból történne a fogyás, az nem olyan komoly, mint pl. egy 60-70 kg-ból.
        Enni naponta 3-5-ször kell. Ebben reggeli, ebéd, vacsora legyen, mint főétkezés, a tízórai és uzsonna pedig inkább gyümölcs, joghurt legyen. A vacsorára érdemes a legjobban odafigyelni, ilyenkor a szénhidrátfogyasztást ki lehet hagyni, inkább húsokat, salátákat érdemes fogyasztani, így a súlyt könnyebben tudja majd koordinálni. Részletesebb táplálkozási tanácsokért írj újra, ahol elmondod azt is, hogy mennyi a súlyod, milyen magas vagy, mennyit, és mit tornázol, és jelenleg hogyan eszel egy átlagos napon. Amit ezen kívül még fontosnak tartasz, azt is írd majd le. Fordulj hozzánk bizalommal.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-02 14:16:43; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 19:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: