• Mellékhatás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Én egy huszas évei elején járó lány vagyok. Változást vettem észre a folyásomban ( több volt a mennyisége) s elmentem a nőgyógyászomhoz. Ő felírt nekem hüvelykupott, hüvelytablettát (Gynoflor), és még kenőcsöt is. A gond csak az, hogy az első alkalmazás utáni napon elkezdtem vérezni (a ciklusom felénél járva ). Kb. egy évvel ezelőtt megállapították, hogy méhszájsebem van. Ezt a mostani vizsgálaton is megállapította az orvosom, de azt mondta, hogy nem feltétlen kell még hozzányúlni s ennek tudatában írta fel nekem a gyógyszereket. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e a vérzés a méhszájsebem és a most elkezdett gyógyszerek hatása miatt?

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelygomba témában

        Kedves Hölgyem!

        A méhszájseb valójában nem egy igazi sebet jelent, hanem egy olyan terület a méhszáj felszínén, ahol a méhnyak csatornájára jellemző mirigyek jelennek meg, ez nem kóros eltérés, gyakran, és sok nőnél van jelen. Hüvelygyulladás esetén ez a terület a gyulladás miatt vérzékenyebb lehet, ez nem a gyógyszer mellékhatása. Ha esetleg a gyógyszerek irritációt is okoznak, csípnek, vagy fájdalmat okoznak, akkor kell visszamenni az orvoshoz, hogy másik készítményt kérjen. A Gynoflort viszont nem egyszerre kell használni a másik (feltételezem a fertőzés kezelésére kiírt kúppal), hanem a kezelés befejezte után. Arra való, hogy segítsen visszaállítani a normál flórát a hüvelyben. Ha a panaszok nem enyhülnek, ismét javasolnék egy kontroll vizsgálatot is.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-02 13:47:38; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 08:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: