• Hysterectomia-hüvelyi utáni életmód,fizikai terhelés foka?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kontrollon jártam.Rendben találtattam. Tanácsok,ne tartogassam a vizeletet,ne emeljek továbbra sem. 63 éves háziasszonyként mennyi a "teher" amit még megengedhetek magamnak? Ha jógázásra szánnám magam, milyen gyakorlatokat kerüljek,hogy elkerüljem a hüvelycsonk nyomását(betartandó a főorvosi figyelmeztetést) ! Tisztelettel, és köszönettel!

        WEBBeteg szakértő válasza a műtét után témában

        Kedves Műtét utáni!

        A műtét közvetlen gyógyulása kb 6 hét. Tehát ennyi idő kell, hogy az ember kímélő életmódot folytasson. Persze a teljes gyógyulás néha több hónapig tart, de azért 6 hét múlva már a szövetek nagy része összeforrt. Tehát ettől az időponttól kezdve szép fokozatosan lehet terhelni magát. Tehát lehet jógázni,. először óvatosan aztán erőteljesebben. Tehát mindenre a fokozatosság a jellemző, de természetesen mindent csinálhat.


        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-30 20:22:59; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 06:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: