• Aggódás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Nő!

        Egy hete levették a Mirena spirálomat. Egy napig barnás maszatolás volt. Pénteken délelőtt el kezdtem vérezni.Ez tartott hétfőig.Este viszont rendes adag piros. Azóta úgy vagyok, hogy napközban csak enyhe barna.Tegnap már az sem volt. Ma reggel újból egy adag piros lepett meg. Most mit tegyek? Nyugodjak meg, vagy forduljak az orvosomhoz? Kérem segítsen, mert nagyon aggódok, és félek, hogy valami baj lesz!Normális jelenség ez? A védőnőnk szerint igen, mert ez egy tisztulási folyamat.

        Válaszát előre is megköszönöm!

        Gabi

        WEBBeteg szakértő válasza a mensrtuáció témában

        Kedves Gabi!


        A Mirena egy hormont is tartalmazó méhen belüli eszköz, levétel után előfordulhat vérezgetés, pecsételés, hiszen a méh nyálkahártyájára gyakorolt hormon hatása megszűnik, az eltávolítás pedig egy mechanikai inger volt.
        Ha túl bő a vérzése, vagy nagyon elhúzódó forduljon kezelőorvosához.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-28 10:53:36; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 07:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: