• Diane 35 szedése 40 év felett.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor nő/Doktor úr!

        43 éves vagyok. 6 évig szedtem a Diane 35-öt, amit az orvosom ciszta miatt írt fel. Semmi problémám nem volt vele, a ciszta is elmúlt, és a kb. 15 éve meglévő mioma is kisebb lett. 2008. augusztusában abbahagytam a szedését, azonban azóta nem menstruáltam. A nőgyógyászati vizsgálat kimutatta, hogy újra cisztám van és a mioma megint növekedett. Az orvosom újra felírta a Diane 35-öt, hogy attól majd újra menstruálok, és a ciszta is elmúlik. Véleménye szerint jót tesz nekem ez a gyógyszer. Nekem azonban kételyeim vannak.

        Lehet ezt a gyógyszert ennyi ideig szedni? Azért nem menstruálok mert teljesen felborult a hormonháztartásom? Vagy ez már a klimax lenne? (Erre utaló jelek nincsenek, és az orvosom szerint ha az is, a Diane 35 hormonpótlásra is jó.) 40 év felett ennek a gyógyszernek a szedése nem okoz több bajt, mint amennyi haszna esetleg van?

         

        Előre is köszönöm a válaszát!

         

        Üdv: Judit

         

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Judit!

        40 felett ennél kisebb, de átlagos hormontartalmút sem írunk fel, csak ultrakönnyű-alacsony hormontartalmút. Önnek a Mirena kellene ami méhbe helyezhető  eszköz. Az Ön korosztályának való
        A hormon 5 évre elegendő-ez hormonpótlás is -, cysta, myoma ellen is hat, a myomákat össze is húzza,  és a legbiztonságosabb módszer. Nagyrészt a májat kikerüli, és az ultrakönnyűnél is kevesebb hormontartalmat ad.

        Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-26 22:57:16; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 11:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: