• Inzulinrezisztencia, PCOS

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        A terheléses vércukor és inzulinvizsgálat eredményéhez szeretnék tanácsot kérni:

        Inzulin 0,30,60,90,120 perces eredények:4.55, 56.95, 50.45, 54.19, 70.36 mIU/ml

        Akárhol néztem utána, a 120 perces inzulin értéket nagyon soknak találom, az orvosom azonban csak a cukorértékemmel foglalkozott, ami épp határétéken belül van, 7,4 mmol/l a 120 perces. Azt mondta nem kell diétáznom, ne foglalkozzak vele, de nem vagyok nyugodt, hogy az inzulineredményem is tényleg rendben van-e. A PCOS tünetei is jellemzőek rám, policisztás ováriummal együtt.

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a inzulinrezisztencia, PCOS témában

        Kedves Kérdező!

        Attól még lehet egy enyhe inzulin rezisztenciája, mert a cukra ugyan normális, de azért emelkedik, tehát mondjuk a tök egészséges tartományban biztosan nincsen. Tehát ha kövér, akkor bizony nagyon fontos lenne a fogyókúra, de egyébként, ha gyermeket akar, akkor a Metformin szokott segíteni a PCO betegségen és az inzulin rezisztencián is. Szóval fel a fejjel nincsen baj, de oda kell magára figyelni.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-30 22:08:18; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 11:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: