• Mellfájdalom!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2007. májusában született meg kisfiam és egy éves koráig szoptattam. Hirtelen hagyta abba, egyik napról a másikra. 2008 augusztus óta fájnak a melleim. Mostanra elviselhetetlenek az éjszakák. A fájdalom az oldalamtól kezdődik és kihat az egész mellemre. Sokszor a mellbimbók és környékeik égnek, de külsőleg normálisak. Még októberben észrevettem, hogy a mellbimbókon száraz sárgás "folt" volt, mint mikor az anyatej megszáradt rajta. A szoptatással is voltak problémáim (az utolsó időszakban, havonta mellgyulladásom volt, elzáródtak a tejcsatornák). Csomót nem vettem még észre önvizsgálat alatt. A menzeszem október óta "érdekes". Nagy görcsökkel, fekete alvadt vér távozik, két menzesz között pecsételő vérzés is jelentkezik. Fogmzásgátlót szedek, mióta nem szoptatom a kisfiamat. Kérem, segítsen, hogy a fájdalom mitől lehet. Segítségét előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a mellfájdalom témában

        Kedves Hölgyem!


        35 év feletti életkor esetén a nőknél gyakrabban fordul elő úgynevezett mastopathiás elváltozás. Ez egy jóindulatú folyamat, az emlő mirigyállománya keményebb, göbösebb lehet, a folyamat járhat fájdalommal is. Lehet hormonálisan kezelni, és életmódváltoztatással sokat lehet javítani a kellemetlen tüneteken. Fogamzásgátló szedésekor fokozódhatnak a panaszok, így javasolnám, hogy amennyiben kezelőorvosával meg tudják beszélni, érdemesebb lenne egy méhen belüli eszközt használni a védekezésre. Emellett a menses jellege miatt hormonvizsgálatot is kellene csinálni, valószínűleg felborult a hormonháztartása, amit rendezve a tünetek is rendeződhetnek. Az emlő rendszeres vizsgálata elengedhetetlen, nem tudom Ön hány éves, de ez UH-os és mammográfiás kontrollt igényel. Emlőszakrendelést a sebészeti intézetekben talál, ahol rendszeres időközönként fizikális és képalkotó vizsgálatokat végezhetnek.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-27 11:29:49; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 11:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: