• Görcsök

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő/doktorúr!

        7év után abbahagytam a fogamzásgátlom, mert úgy gondoltam, hogy túl sok volt. Ezután 4hónapig nem jött meg a menzeszem, elmentem a mőgyógyászomhoz aki kizárta a terhességet és norcolutot írt fel, még pedíg úgy, hogy a Belara utolsó tíz szemével kell szednem napi 2szemet. Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy mennyi annak a valószszínűsége, hogy attól kezdett el görcsölni a hasam, ugyanis a görcsök azóta vannak amióta szedem.Illetve esetleg gyengölnének-e a görcseim ha reggel és este vennék be belőle 1-1 szemet? Mennyire lesz erős a menzeszem, ha elfogy a gyógyszer? És kb. mikorra várható? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a memstruáció témában

        Kedves Kérdező!

        Nekem is görcsölne a hasam ennyi hormontól, de szerintem nem kell semmit sem tennie, mivel teljesen normális ha nem jön meg a vérzés egy pár hónapig a gyógyszer abbahagyása után. Én várnék türelmesen és nem szednék ennyi hormont. Persze hogy görcsöl a hasa. A fogamzásgátló gyógyszer abbahagyása után, főleg, ha valaki több évig szedi, előfordulhat vérzészavar. Ez általában úgy szokott történni, hogy a gyógyszer abbahagyása után akár több hónapig nem jelentkezik vérzés. Vagy egy normális vérzés után ritkább menzeszek jelentkeznek és sokkal enyhébb vérzések. Ez azért van, mert a fogamzásgátló szedése alatt gátlódnak az agyban a nemi hormonok szabályozásáért felelős hormonok, és amikor az ember abbahagyja a szedést, akkor bizonyos egyéneknél ez a gátlás nehezebben oldódik, és így a vérzés vagy nem következik be, vagy pedig ritkábbá válik. Ez a jelenség nem baj, hiszen nem szükséges miatta orvosi kezelés, és természetesen orvoshoz sem szükséges fordulni, csak ha fél év után sem jön meg a vérzés. Amennyiben a partner gyermeket szeretne, akkor a belső hormon gátlás miatt a terhesség sem jön létre, tehát akkor viszont ennek elősegítésére orvosi kezelés szükséges.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László




        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-24 00:47:01; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 10:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: