• HPV vírus ott fog maradni örökre?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr!

        Ha valakinél kimutatták a HPV vrust akkor mi  a teendő?Akkor már örökre ott fog lappangani?Férfiaknál és nőknél hogy csinálhák a vizsgálatot?A védőoltás mennyibe kerülne körülbelül?Ha vki már megfertőződött akkor nem kaphatja meg az oltást?körülbelül mennyi ideig lappang a szervezetben?Mindenképpen szemölcsöt okoz?

        Köszönöm válaszát!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a HPV vírus témában

        Kedves Kérdező!


        Annyi kérdést tett fel, de szerintem sok zavar kering magában, de mindenre választ adok.
        Fertőzés: A vírus a kizárólag a bőrsejteket fertőzi meg. Ez lehet nyálkahártya vagy külső bőrsejt is. Ez sajnos az immunrendszer védekezés miatt probléma, mivel a bőrsejtekben való terjedés és szaporodás miatt a vírus bizonyos mértékig el van rejtőzködve az immunrendszer elől.
        A vírus nagyon elterjedt, szinte mindenütt ott van, hiszen nagyon sokan hordozzák úgy, hogy akár nem is tudnak róla. Azért mert a legtöbb esetben majdnem vagy alig észrevehető elváltozást okoz, így megtelepedésével potenciális fertőző forrásként szerepelhet egy másik ember számára. Terjedése kontakt kapcsolat útján történik. Nőgyógyászhoz, urológushoz vagy bőrgyógyászhoz kell fordulni.
        A lehetséges kezelés minden esetben helyi, tehát Podophyllin, lápisz pálca, égetés vagy fagyasztás.
        Isoprinosine tabletta. Ez egy gyógyszer, ami elvileg az immunrendszer erősítésére és a HPV fertőzés kezelése mellett járulékos kezelésként alkalmaznak. Szájon át kell szedni, kizárólag orvosi ellenőrzés mellett. Immunerősítők. Mivel a fertőzés minden esetben az immunrendszer helyi vagy pedig az egész szervezetet érintő legyengülése útján keletkezik, ezért minden olyan anyag, ami az immunrendszert erősíti hatékony kezelés lehet a fertőzés gyógyításában. Ezek lehetnek akár természetes anyagok is. Ilyen anyagok az aloe vera, la pacho fa kéreg kivonat, noni juice, shi take gomba kivonat és még sok más készítmény. Minden ember maga döntse el, hogy mi az ami neki szimpatikus, pénztárcájának megfelelő és természetesen az orvosi kezelés mellett a természetes anyagok mind hozzájárulhatnak a gyógyuláshoz, illetve az elváltozásoktól való megszabaduláshoz.
        Megelőzés: Jelenleg létezik a HPV ellen oltás, ami nem olcsó. Három oltás ad védelmet, ennek ára összesen 90000Ft körül van. Az oltás kizárólag a méhnyakrák előidézésében szerepet játszó két vírust illetve szemérem testi szemölcsök előidézésében szerepet játszó két vírus ellen ad védelmet. Az oltás kizárólag a méhnyakrák megelőzésére (ill. szeméremtest condylomák megelőzésére) javasolt, tehát más daganat megelőző hatása nincs. Ezért a férfiaknak az oltás felesleges. Az oltás előtt elvileg javasolt méhnyak HPV tipizálás, bár egyes vélemények szerint aktív fertőzött egyénnek is beadható az oltás, mivel az immunrendszer „felkeltésével” a szervezet könnyebben le tudja küzdeni a fertőzést. Bár erről megoszlanak a vélemények, igazán még nincs jelen pillanatban elfogadott protokoll, hogy kinek és milyen korban javasolt az oltás beadása.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-28 10:34:51; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 10:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: