• Mitől van sok hüvelyfolyásom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. DOKTOR NŐ/ÚR!

        SZERETNÉM MEGKÉRDEZNI HOGY MITŐL LEHET SOK A FEHÉRFOLYÁSOM, AMI PERSZE NEM VÉSZES, ÉS SEMMI SZAGA VAGY FÁJDALOM VAGY BÁRMI ILYEN NINCSEN.CSAK A FEHÉRFOLYÁSOM NÉHA ÉSZREVEHETŐEN SOK.NEM MINDIG. ÁLTALÁBAN SZERETKEZÉS KÖZBEN JÖN ELŐ, VAGY UTÁNA. DE VAN AMIKOR MENSTRUÁCIÓ ELŐTT, VAGY UTÁN. MIVEL LEHETNE ELTÜNTETNI, VAGY A SZERVEZETEM HAJLAMOSSÁGÁRÓL LENNE SZÓ? MERT MÁR NŐGYÓGYÁSZ ÍRT FEL HÜVELY KÚPOT, ÉS KRÉMET, DE NEM HATOTTAK. MIT TEGYEK? KÉRNÉM MIELŐBBI VÁLASZÁT! KÖSZÖNÖM

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfolyás témában

        Kedves Hölgyem!


        A bővebb hüvelyi folyást nem feltétlenül okozza fertőzés, így -hacsak nem bizonyított, hogy az lenne-, nem igényel kezelést. Minden nő szervezete más és más, vannak akiknek mindig több a normál hüvelyváladéka, ezt befolyásolhatja a ciklus változása is. Ha nincs kellemetlen szaga, nem okoz panaszokat sem, akkor nem valószínű, hogy fertőzés, vagy gyulladás állna a háttérben. Csak vizsgálattal lehet eldönteni, hogy van-e fertőzés. A méhszájon is lehet olyan elváltozás, amikor a nyakcsatornából a nyáktermelő hengerhámsejtek a felszínre vándorolnak, és bővebb váladékozást okoznak. Így egy vizsgálatot javaslok, esetleg egy mintavétellel, ami megmutatja, szükség van-e kezelésre.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-22 14:43:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 08:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: