• Menstruáció és gyógyszerek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések


        Tisztelt Dr.

        Egy hete nagyon csunya virust szedtem össze ami megtámadta a hörgöimet meg tüdőmet napi 2000 mg antibiotikumot és 38 gr. steroidot ( medrolt ) szedtem 7 napig.Ma kellett volna megjönni a menzeszemnek de nem jött. Előfordulhat, hogy az erős gyógyszerek, vagy a magas láz befolyásolják?

        Várom szives válaszát amit előre is köszönök!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Hölgyem!


        Amennyiben a terhesség gyanúja nem merült fel, nem kell izgulnia, a nagyobb betegségek, és a gyógyszerszedés valóban befolyásolhatja a menstruációs ciklust, még a nagyon stresszes időszakok is bezavarhatnak a szervezetbe. Ha nincs egyéb panasza, emiatt nem kell orvoshoz fordulnia, előfordul, hogy egy-egy menses kimarad, vagy hamarabb jön meg, de ha ismétlődik, egy vizsgálatra érdemes elmennie. Ha mégis felmerül a terhesség, vegyen egy tesztet is.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-21 15:20:33; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 07:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: