• Nem tudom....

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

         

        A múlt hónapban már kértem Önöktől segítséget! Most újra ittvagyok. Történetem röviden: 2002. augusztus szülés.

        2007.április óta Mirena spirál. Azóta is 10-13 napos menstruáció, ami igaz kevés és barna. 25-29 napos ciklusban.Tejfolyás nem akar múlni. Nyomásra jön csak, de jön! Harmadik doboz  Bromocriptin tablettánál járok.Prolaktin szint véreredmény normális!

        Mit csináljak? Holnap készülök levetetni a spirált. Bizonytalan vagyok. Jó ötlet vagy nem?  A nőgyógyászom a múlt hónapban azt mondta, hogy várjuk még.  Kérem, hogy javasoljon valamit!

        Válaszát előre is megköszönöm!

        Tisztelettel: Gabi

        WEBBeteg szakértő válasza a Mirena témában

        Kedves Gabi!


        Talán a spirál levételével lehet várni, mégis úgy tűnik nem vált be tökéletesen, hiszen a 10-13 napos barnás vérezgetés csak hosszú idő. A tejtermeléssel kapcsolatban azt javasolnám, hogy a Bromocriptin  mellett vizesruházzon, és próbálja meg teljesen abbahagyni a préselést, nyomást, mert a szervezet a folyamatos "fejési" ingert bizony kézpénznek veheti. Több hónapig ne is nézze meg, egyébként nem kell megijedni, valóban vannak, akiknek több évig van még valamilyen mennyiségű tejük. Amennyiben a Mirena lekerül, és nincs ellenjavallata, meg lehet próbálkozni egy kombinált fogamzásgátló alkalmazásával, ami egyébként szoptatás alatt ellenjavallt, hiszen a tejtermelést csökkenti. Előtte, ha még nem történt meg, mindenképpen javasolnám, hogy vérvétellel ellenőrizzék, nincs-e trombózisra fokozott hajlama.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-20 11:29:05; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 14:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: