• ?Terhesség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        A párommal közel egy éve vagyunk egyutt, mindketten 16 évesek vagyunk. Még szűz. 3napja pettingeltunk, az ölemben ült, (hozzáteszem mindkettőnkön volt ruha), elmentem, és egy kicsit átázott a ruházatom, rajtam volt még 1-2percig, így elképzelhető hogy az ő nadrágjára is kerultek foltok. Az Ő oldalárol is nedves volt, így igazábol nem sikerult egyértelműen megállapítani a mértéket. Ez délután 3 körul történhetett. Aznap este barna folyásra lett figyelmes. Ami soha nem jelentkeztt eddig. Másnap arra ébredt, hogy megjott neki, ~normális mennyiséggel. Ma viszont csak nagyon kevés jott. Sokat voltunk kültéren a hidegben, nem tudom lehet e köze mindehhez. Nagyon aggódunk mindketten, ugyanis még egyetlen feltétel sem adott egy gyerkőchöz, sőt... Mennyi az esély terhességre? Lehet valami más oka is ennek?

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Aggódó Fiatal!


        A terhesség esélye gyakorlatilag 0, emiatt nem kell izgulniuk. Természetesen más miatt se nagyon, hiszen a barnás váladékozás a vérzés jele, ami kevesebb, és még a hüvelyben megalvad, ezért barnás a színe. 16 évesen nem ritka dolog, hogy egy lánynak kissé rendszertelen a mensese, később, hamarabb jön meg, vagy esetleg kimarad, emiatt akkor érdemes orvoshoz fordulni, ha több alkalommal van ilyen probléma, ami eddig nem volt, mert a háttérben egyszerű hormonális éretlenség, vagy akár egy ciszta is állhat, amit érdemes ellenőrizni.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-20 14:08:33; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 14:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: