• Canesten gyógyszer

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! sürgős lenne a válasz mert hamar el kell döntenem,olvashatják majd miért,kérem kivételesen gyorsan válaszoljanak! A problémám a következő,legutóbb mikor orvoshoz foruldtam novemberben volt  nagyon úgy éreztem hogy állandóan pisilnem kell,pedig igazából nem is kellett,kellemetlen érzés volt mikor elmentem wc-re talán kicsit csípett,de inkább rossz értelemben bizsergető érzés volt,de ezt nem tudom leírni pontosan hogy milyen érzés. A nőgyógyász felírt nekem canesten hüvelytablettát 6darabosat és egy két adagos monural granulátumot. A kezelést befejezően elmúltak teljesen a panaszok. De most tegnap óta megint érzek valamit,kicsit hasonló mint a múltkor,de nem érzem(még?) annyira a vizeletingert,csak kicsit,de kellemetlen érzés pisilni,és ha csak sétálok vagy megyek bárhova akkor is érzem hogy valami nincs rendben,utána olvastam hogy mik a gombás fertőzés jelei,de nekem nem viszket,talán kicsit égő,de az sem annyira(de múltkor is segített a canesten pedig  akkor sem viszketettt vagy úgy égetett volna) .(Szedek szeptember óta lindynette20at,de ezt csak mellékesen említem)

        Érdemes lenne venni egy hüvelytablettát? vény nélkül kapható azt is olvastam, ártani az árthat? ha mindenképp veszek hátha jó? (gondolva múltkoor is hasonló volt és elmúlt,kicsit más most csak a tünetek..meg olvastam ez elég széles spektrumú ,és hüvelygyulladásra is jó,Önöknek mi a vélemyényük? (de persze feleslegesen nem szeretnék pénzt kidobni) és 3 vagy 6 darabosat? Krém szükséges? és nem tapasztalok bőrfelületen viszketést..sem pirosságot (egyenlőre..) A "gond" mog csak annyi hogy nagy valószinüséggel szerdán menstruálok..így gyorsan kéne dönteni hogy elötte befejezhessem.. Ezért kérem sürgős válaszukat!!!

        Köszönöm!! 

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfertőzés, csípő vizelet témában

        Kedves Hölgyem!


        Valószínűleg azért kapott Canesten kúpot legutóbb, mert a vizsgálaton látszódhatott egy gombás fertőzés, ami valóban okozhat kellemetlen vizelési panaszokat. Jellegzetes hólyaghurutos tünetei vannak, ezért van kellemetlen vizelési panasz. Előfordulhat, hogy antibiotikumot kellene szednie (a Monural egyébként vizeletfertőtlenítő), ezért egy háziorvosi vizsgálat is javasolt, még a menses előtt, hogy a vizeletet meg tudják vizsgálni, van-e benne genny, ami bakteriális fertőzésre utal. Ezek után javasolnék egy ismételt nőgyógyászati vizsgálatot, ahol tenyésztéssel ki lehet deríteni áll-e hüvelyfertőzés az ismételt hólyaghurut hátterében.
        Addig is amit javasolnék: kellemes forró, kamillás ülőfürdő, ami a tüneteket időlegesen nagyon jól enyhíti. Meleg ruha, nadrág alá harisnya, és a derekat melegen tartó ruhadarab is nagyon fontos. Ha megoldható, napközben is jó egy szélesebb sál a derékra kötve. És rengeteg folyadék, ha van otthon csalántea, ami vizelethajtó hatású, medveszőlő, ami kifejezetten húgyúti fertőzésekre javasolt.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-20 00:33:07; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 14:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: