• Menstruációs problémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webdoktor!

         

        Fogamzásgátlót szedtem eddig, egyrészt a védekezés miatt, másrészt azért, mert nagyon erős görcseim vannak, és 6-7 napig tart a menstruációm, ami kellemetlen, mert nem tudom élni az életemet, gyakran nem tudok elmenni iskolába, végiggubbasztom ezt az időszakot, sok mindenben megakadályoz. Muszáj volt abbahagynom, mert HPV beteg lettem, óvszerrel kell védekeznem, és meg is híztam tőle, továbbá gombás fertőzésem is volt. Kérdésem, hogyan lennének csökkenthetőek a görcsök, vérzés ideje, mennyisége,  valóban tartós és hatékony módszerrel?

         

        Köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Kérdező!

        Sajnos, a tablettánál jobb módszert nemigen tudok javasolni, szerintem újból elkezdhetné szedni. Ha mégsem lehetséges ez, próbálja meg az alábbiakat (vagy több módot egyszerre): 1. Un. nem-steroid gyulladáscsökkentők (Apranax, Cataflam, Ibuprofen) tbl. használata, már a várható vérzés jelentkezése előtt 1-2 nappal kezdve, esetleg 2 fajta gyógyszert kombinálva. 2. Magne B6 és Calcium tabletta rendszeres szedése 3. Fizikai aktivitás növelése 4. Só- és zsírszegény diéta folytatása 5. Ha dohányzik, akkor szokjon le róla 6. Bioptron lámpa használata a görcsök idején Mindezek hatása azonban messze elmarad a fog.gátló sikerességétől.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor

         



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-18 20:35:12; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 11:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: