• Mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!

        Pár hete írtam önnek azzal a problémámmal kapcsolatban, hogy 18 éves elmúltam és még nem jött meg a menstruációm. Már akkor is elmondtam hogy a legutóbbi vizsgálaton minden leletem rendben volt és az orvosom azt mondta hogy bármelyik pillanatban megjöhet. Ez a szakvélemény 2008 januárjában volt, de 2008 októberéig még mindig nem történt semmi. Az ön tanácsára újra felkerestem az orvost aki minden vizsgálat nélkül kiírt egy Norcolut nevű gyógyszert. Előirás szerint szedtem ( 10X2naponta) és a megadott időn belül meg is jött, minden normális volt ( mennyiség, szin...), de azóta eltelt 3 hónap és még mindig nem jött meg újra! Most nem tudom mi lehet a baj velem és ha visszamegyek az orvoshoz mire számíthatok! Ebben kérem a segítségét, amit előre is köszönök!

        WEBBeteg szakértő válasza a elmaradt menstruáció témában

        Kedves Hölgyem!

        Az első lépés tehát sikeres volt. A Norculut hatására megjött a mensese, tehát a méhnyálkahártya felépült, majd lelökődött. Mivel ismét eltelt 3 hónap, lassan vissza lehet menni megint, valószínűleg ismét kapni fog Norcolutot, majd a menses 3. napján egy vérvétellel kellene ellenőrizni a hormonszinteket, ezután a peteérést, majd a 21. ciklusnapon egy ismételt hormonszintellenőrzést végezni, így meglenne a teljes kép a menstruációs ciklusáról, és látható lesz, ha van eltérés.
        Izgulni nem kell, még az is lehet, hogy mire elmenne ismét az orvoshoz, megjön magától a mensese.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-16 21:25:48; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 11:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: