• Állandóan visszatér a hüvelyfertőzés, mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/nő!

        Folytonos panaszaim voltak a hüvelyemre(erős folyás,viszketés,fájdalom...stb.)elmentem a nőgyógyászomhoz,aki azt mondta,hogy fertőzésem van,ezért Pimafucort kenőcsöt írt fel nekem.Egy idő után enyhültek a tünetek,majd el is múltak,de később újra jelenkeztek,ekkor már pimafucort kúpot kaptam....később canesten krémet,kúpot....Mindig elmúltak 1 időre a panaszok,de újra és újra visszajöttek.Felkerestem 1 másik nőgyógyászt,hogy vizsgáljon ki,mert a gyanúm az volt,hogy a páromtól kapok el valamit,ugyanis neki prosztata gyulladása volt,illetve még van.Az ő urulógusa azt mondta,nem fog engem megfertőzni,de végeztessek 1 Chlamydia tesztet,ez negatív lett!Írt fel nekem az ő orvosa is hüvelytablettát illetve tinidazolt.A tünetek megint elmúltak,de 2 hónapra rá újra előjöttek.Olyankor erős folyásom van,viszket a hüvelyem és fáj.Közösülés során csíp a párom spermája,ugyanis gyógyszert szedek.Az orvosa azt állítja,hogy mivel nálam midnig előbb jelentkeznek a tünetek,mint a páromnál(ő állítja,hogy neki csíp vizeletnél)ezért én fertőzöm meg őt,nem pedig fordítva!

        Tudna nekem segíteni,hogy mit tehetnék?Roppant kellemetlen ez a folyamatos fertőzöttség és félek,hogy ennek valamilyne következménye is lehet a jövőben!

        Válaszát előre is köszönöm!

        Tisztelettel: Kitty

        WEBBeteg szakértő válasza a nemi betegség témában

        Kedves Kitti!


        Párjánál vizeletvizsgálat kellene prosztata massage után. Önnél hüvelyváladék vizsgálat. Egyébként heti 1-2 alkalommal tejsavas irrigálás-hüvelyöblítés kellene 1 hónapig, ha már senkinél semmi nem tenyészett ki.


        Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor


        Kedves Kitty!

        Mind a kettőjük számára egy három hónapos fluconazol kúrát javaslok. Ez heti 1x-i kapszula bevételét jelenti bármelyik fluconazol hatóanyagú készítményből (pl. Mycosyst-Gyno, Diflucan,Flucohexal, Fluconer, stb.) 3 hónapon keresztül. Ezzel a kezelési módszerrel tartós tünetmentesség érhető el. Sajnos a gombás fertőzések rendszeresen vissza szoktak térni,nagyon nehéz a kiújulásukat megakadályozni , én azt szoktam mondani, hogy csak hosszabb tünetmentes periódusok érhetők el.

        Üdvözlettel: Dr. Csóka Miklós



        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2009-01-20 10:45:52; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 09:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: