• Alhasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő, két és fél hónapja szültem, most szoptatok, a menstruációm még nem jött meg. Néhány napja főként a bal oldalamon a petefészek tájékán szúró fájdalmat érzek, belenyilall, vagy tompán fáj, más tünetem nincs. Kb. egy hónapja voltam a hathetes kontrollon, ahol kézi vizsgálat történt, minden rendben volt. Ezek alapján kizárható valamilyen rosszindulatú daganat, ami ilyen tünetet okozna (petefészekrák vagy méhtestrák?), mert olvastam, hogy annak is lehet ilyen tünete. Ön szertint érdemes lenne egy UH-ot csináltatnom, vagy ez természetes dolog szoptatás alatt? Köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a alhasi fájdalom témában

        Kedves Kérdező!

        Elképzelhető, hogy húzódik még a méhe össze, illetve a szoptatással összefüggően lehet hasi fájdalom, mivel akkor görcsöl az meber hasa.. Én azt javalsom, hogy amennyiben nem múlik a fájdalom, nyugodtan menjen vissza az orvosához, mivel ki kell vizsgálni. Szerintem egyelőre egy sima vizsgálat kell, nem kell rögtön ultrhang. Majd az orvos eldönti, hogy kell-e vagy sem. Tehát én inkább ezt a szoptatás miatti alhasi görcsöknek vélem, de persze megnyugtató, ha elmegy az orvosához.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-04 15:38:44; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 07:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: