• HPV, nem azonosított típussal

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő!

         

        1 éve szedek fogamzásgátlót. Ez alatt az egy év alatt híztam 15 kg-ot, volt 2 gombás fertőzésem és 2 felfázásom is. Ebben a hónapban abbahagyom a gyógyszer szedését, többek között azért is, mert óvszer használata szükséges a továbbiakban, ugyanis HPV fertőzött vagyok. Azonban a vizsgált alacsony és magas kockázatú HPV típusokat nem tartalmazta a minta, így a genotípust nem tudták azonosítani, megállapítani. Orvosom Isoprinosine-t írt fel két hét szedésre, majd két hét szünet következik. Mellette nem szabad húst ennem. Cickafarkteát iszom, Dr. Lenkei-vitaminokat szedek két hete. Februári és augusztusi citológia eredményeim P2-esek lettek, clamídia teszt eredménye negatív lett. Kérdésem, Ön szerint mennyi esélyem van a gyógyulásra? Helyes-e az orvos által felállított diagnózis?

         

        Segítségét és válaszát előre is köszönöm!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a HPV vírus témában

        Kedves Hölgyem!

         
        Amennyiben van laboratóriumi bizonyítéka a HPV-fertőzésnek, akkor a diagnózis teljességgel megalapozott. Azt tudni kell, hogy ezen fertőzések ellen - hasonlóan más vírusinfekciókhoz - immunrendszerünk dolgozik. Az Izoprinosine tabletta segít az immunrendszerünknek "kitakarítani" a vírusokat. Ezért szoktam fél év múlva visszahívni a betegeimet egy kontroll vizsgálatra. Amennyiben ekkor is jelen vannak még a vírusok a mintában, perzisztálónak nevezzük a fertőzést, gyakoribb kontroll vizsgálatokra van szükség. A HPV fertőzéseknek csak kb. a negyede az, ami hosszabb ideig jelen van szervezetünkben. A többi ellen dogozik az immunrendszerünk. Mivel a rákszűrései rendben vannak, nagy aggodalomra nincs ok. Szedje a tablettát, segítse a szervezetét a munkában. Természetesen van esélye a gyógyulásra.
        Ha bármi kérdése van, forduljon hozzám bizalommal.

        Üdvözlettel: Dr. Bartha Tünde, szülész-nőgyógyász szakorvos


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-15 12:56:05; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 07:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: