• Szőrzet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Nő/ Dr.Úr!

        24 éves lány vagyok,pontosan nem tudom mikor kezdödtek a gondjaim,de az biztos hogy az elsö menstruáciom után valamikor.Elöször az arcomon kezdtem el szörösödni és egyre erössebben,mostanra már a hasamon,a mellkasomon és a melleimen is erös szörzet van. Ezen felül elég miteszeres a böröm a menstráciom sem rendszeres néhány napot mindig tolodik valamerre.Ja és a nyakamon és a mellkasomon barna foltok is szoktak lenni(börgyogyász azt monta pigment foltok,de nem hiszem hogy az néha eltünik majd visszajön) Nagyon széggyenlem a dolgot és nem mertem még orvoshoz fordulni vele.Túlsulyos is vagyok ,de azzal még megbirkoznék de a szőrrel már nem.Egyre jobban depreszios leszek.A kérdésem hogy ez mennyire "súlyos"és hogy pontosan mi ez és hova forduljak vele és hogy lehet rajta segiteni?Segitségét elöre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a szőrösödés témában

        Kedves Hölgyem!

        Panaszait valószínű a férfi nem hormonok túlzott jelenléte okozza, aminek a hátterében hormonális eltérések, petefészek betegség állhat. Mindenképpen, és minél hamarabb keressen fel egy nagyobb egészségügyi centrumban egy nőgyógyászati endokrinológia szakrendelést, hogy lehetőség szerint segítsenek enyhíteni a panaszokat. Nincs semmi szégyellnivaló ezeken a panaszokon, több fiatal lány is küzd ilyen eltérésekkel, és a megoldás csak egy kivizsgálás után következhet. Amit biztosan megtehet a javulásért, az egy kis súlycsökkentés, mert vannak olyan esetek, amikor a túlsúly hozzájárulhat a hormonális problémák kialakulásához.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-15 22:27:02; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 07:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: