• Vérzészavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/Doktornő!

        Összetett problémával fordulok Önökhöz. Évek óta nem voltam nőgyógyásznál, de most fel kell keresnem.

        26 éves vagyok, a vérzésem rendszertelen, elhúzódó, gyakran alvadékos. Már egy hónapja barnás váladékozást tapasztalok, a hajam hulik és az állam, bajszom, hasam erősen szőrösödik, hajlamos vagyok a hízásra, illetve a hajam is gyakran zsírosodik. Fogamzásgátlót sosem szedtem. Hamarosan gyermeket szeretnénk a férjemmel. A sógornőmnél PCOS-t diagnosztizáltak, így elég sokat olvastam a betegségről, amelynek tünetei közül sok nálam is jelentkezik.

        Tudom, hogy pontos diagnózist csak vizsgálat után lehet felállítani, de nyugodtabb lennék, ha mindne lehetőségre felkészülve mehetnék az orvoshoz. Ezért kérdezem, eképzelhető-e, hogy PCO szindrómám van? (a betegségre inkább a vérzéskimaradás jellemző, nekem pedig pont az ellentéte van, ezért vagyok bizonytalan. ) Vagy ezek a tünetek alapján méhnykrák, méhrák is lehetséges? Vagy endometriózis? Sokat segítene, ha válaszolna, mert nekem sokat jelent, hogy értsem is mit mond az orvos. Eddig nem volt jó tapasztalatom a nőgyógyászokkal, ezért is hanyagoltam el a vizsgálatokat. Ebből következik a következő kérdésem is: tudna ajánlani valakit ennek a kivizsgálására? Ugyanis ahol élek, nem találtam olyan orvost akiben megbíznék. Esetleg a Mens Mentis Egészség Centrum?

        Válaszát előre is köszönöm: Egy kétségbeesett Nő

        WEBBeteg szakértő válasza a vérzészavar témában

        Kedves Kérdező!

        Nem kell kétségbe esni, el kell menni egy rendes orvoshoz, aki alaposan kivizsgálja. Elképzelhető, hogy PCO szindrómája van, de persze nem 100%. Ki kell vizsgálni, nem lehet mást tenni és én sem tudok jobb tanácsot adni. Olyan orvoshoz menjen, aki lelkiismeretes és rendesen kikezeli.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-14 22:40:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 18:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: