• Magas TSH gátolhatja a teherbeesést?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! A ciklus 3. napi vérvételem eredménye: TSH: 5,99 uIU/ml, Tesztoszteron: 38,0 ng/dl, Progeszteron: 0,3 ng/ml, Prolactin: 27,33 ng/ml, FSH: 5,3 U/L, LH: 3,2 mU/ml, Estradiol: 25,0 pg/ml, Cortisol: 23,60 ug/dl, FSH/LH hányados: 1,67. Mit jelent ez? Mennyire magas a TSH érték? Feltétlenül kell rá gyógyszer vagy életmód/étrend változtatással is lehet segíteni (pl. jód, E-vitamin szedésével)? Akadályozhatja ez a teherbeesést? A ciklusom egyébként rendszeres, ált. 26 napos, peteérés a 12-13. napon szokott lenni. Ezt megelőzően júniusban voltam szűrővizsgálaton, ahol a Se TSH Ultra érték: 2,3371 mU/L volt. Okozhatja a megemelkedett TSH szintet az év végi munkahelyi stressz? Továbbra is nagyon várom segítő válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves Kérdező!

        Ez egyáltalán nem olyan magas szám, azért ennél jóval magasabbak is vannak. Rém egyszerű, a megfelelő orvoshoz kell mennie és persze gyógyszert iratni és szedni. Szerintem nem lesz semmi baj. Gondolom babát vár. Sok sikert hozzá!

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-09 21:12:21; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 10:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: