• Chlamydia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr. Úr/Nő!

        Azzal a panasszal fordulok Önhöz, hogy kb 2 éve az orvosom (akit nem mondanék egy jó orvosnak) gombás fertőzést állapított meg nálam, erre kezelt, de nem volt változás. 21 éves vagyok, állandó partnerem van 4 éve. Kb 2 hónapja ismét visszmentem az orvoso,hoz mert nem szűntek a tünetek. (sűrű folyás, alhasi fájdalom, szexuális vágy csökkenése) Ekkor kenetet vett és megállapították, hogy nem gombás fertőzés, hanem chlamydia. Írt fel sumamed gyógyszert nekem és a páromnak is de nem lett sokkal jobb. Később írt fel egy másik adagot is. A tünetek enyhébbek de nem szűntek meg teljesen. Nagyon félek hogy valami komoly szövődménye lesz ennek a rosszul diagnosztizált problémának. A kérdésem az, hogy mit tehetek most? Lehet még kezelni valamivel?

        A másik kérdésem, hogy olvastam arról hogy a szem betegsége is a chlamydia. Nekem nagyon gyakran be van gyulladva a szemem, fáj, vörös és váladékozik. Előfordulhat hogy ezeket a tüneteket is ez a betegség okozza?

        Lehet hogy mindkét panaszt ugyanaz okozza? Mi lehet a gond és mit tehetek?

        Válaszát előre is köszönöm.

        Tisztelettel: Netty-86

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfertőzés témában

        Kedves Kérdező!

        A szemproblémát illetően nem tudok mit mondani, azt egy szemész szakorvossal lenne célszerű megbeszélni, de nem valószínű, hogy összefügg a nőgyógyászati problémájával. Én nagy valószínűséggel mintát vennék mikrobiológiai vizsgálatokra a hüvelyből és a méhnyakból, és ha kitenyészik kórokozó, akkor azt célzottam kezelném addig, amíg a panaszok meg nem szűnnek. Addig javaslom intim zuhany rendszeres használatát.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-08 23:11:30; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 10:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: