• Hüvelyszárazság

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Ur!

        32 eves no vagyok. A masodik szulesem ota, azaz 1 eve szenvedek a huvelyszarazsagtol. Allando "nyalazasra" szorul ez a resz. Altalaban kozosuleskor, mindig a gat iranyaba a nyalkahartya picit megreped, gondolom ez is a szarzsag miatt van. A ferjem szeretem, hagy idot az elejen, nekem is jo, ugyhogy csak fizikai hatteret latok a panaszomnak. A klimax meg messze van, ugy gondolom. Egyeb tuneteim mint pl. hohullam nincs. Persze orvoshoz is el fogok menni, de ugy gondolom a tobb szakertotol valo informacio nem art. A fogamzasgatlo On szerint megoldas lenne mint hormonpotlas, vagy egyeb hormonalis kezeles kellene? Nem szedtem csak a szoptatasok alatt fogamzasgatlot- de ezt folyamatosan 1-1 evig-hogy ne jojjon meg a menstruaciom. Elotte sem es azota sem. Felek a hormonkezelesektol, ha egyaltalan arra van szukseg, mert nem szeretnek a duplajara noni, de ha muszaly... Most csinos vagyok es szeretnem ha ez igy is maradna.

        Valaszat elore is nagyon szepen koszonom!

        Tisztelettel: Zsozso

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyszárazság témában

        Kedves Zsozso!

        A panaszára nem jelent megoldást a hormonkezelés, sem fogamzásgátló, sem egyéb formában. Mindenképpen célszerű elvégezni egy vizsgálatot, hogy nincs-e szervi ok a háttérben (pl. hüvelygyulladás, cukorbetegség, stb.), amennyiben ezek kizárhatók és lelki tényezők sem állnak fenn, akkor sikosító alkalmazását javaslom az együttlétek során.

        Üdvözlettel: Dr. Csóka Miklós



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-08 22:21:47; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 09:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: