• Ugye nem vagyok terhes?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Én egy fiatal 16 éves lány vagyok, és lenne egy problémám.A barátommal elég gyakran szexelünk,már 4. hónapja, és mindíg megjött rendesen 28 napra.Mindíg óvszerrel védekezünk, és sosem volt probléma. De most valamiért nem jött meg. Már egy hetet késik a menstruációm.Többen is azt mondták hogy ne aggódjak, de én nem tudok megnyugodni.Lehetséges hogy a sok szex hatása miatt késik a menstruációm? Vagy terhes vagyok?

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Hölgyem!

        Csak félig van igazuk azoknak, akik azt mondják, ne aggódjon. A menses késése esetén mindig végezni kell terhességi tesztet, és csak azután nyugodhatunk meg, (persze akkor, ha a teherbeeséstől félünk). :)
        Gyakran előfordul, különösen fiatalabb korban, hogy a menses időnként rendszertelenebb, mindig azt mondom, hogy akár a stressz, idegeskedés is felboríthatja a ciklusunkat, ezért nem kell izgulni egy-egy vérzés kimaradása esetén. De a tesztet azért mindenképpen végezze el.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-08 09:54:18; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 18:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: