• Szövettan eredménye szerint mi bajom lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor nő/úr! dec16-án 14 napja tartó erős vérzés után bekerültem abrasiora a kórházba.Az eredmény:véralvadékban ágyazottan rendkívül töredezett endocervicalis nyálkahártyarészletek..kiterjedt laphám metaplasia szöveti jeleivel..emellett megjelennek hypersecretoros mirigycsoportok átmetszetét tartalmazó méhnyálkahártya részletek is,mely extrauterinális graviditas gyanúját veti fel. Ma kellet vizeletmintát vinnem terhességi reakcióra,mely negatív lett.Most itt vagyok tudatlanul szilveszter estéjén,és nem tudom mi legyen a követzező lépés Ugyanis a kórházban azt monták,akkor menjek vissza,ha az eredmény pozitív.Ha normálisan jönne a beavatkozás után a menszeszem,akkor már aktuális lenne(dec 2-án volt,igaz 16-ig)A hasam sokat görcsöl. kérem értelmezze számomra,ha nem méhenkívüli terhesség,akkor mi jöhet még szóba a szövettan eredménye szerint?Válaszát előre is köszönöm:Andrea

        WEBBeteg szakértő válasza a szövettan témában

        Kedves Andrea!

        A kisműtét után vérezgetés előfordulhat, de a menses nem akkor fog megjönni, amikor az előzőhöz képest következne, hiszen a méhnyálkahártyát távolították el, ahonnan a vérzés származott. Panaszait okozhatta polyp is, ami hasonló eredményt mutat. Azt javaslom, hogy mégis menjen vissza az orvoshoz a negatív ereménnyel, és beszéljék meg a szövettani leletet, illetve a műtét utáni nőgyógyászati kontroll időpontját is, hogy megnyugodhasson, és tudja, mire kell figyelni. A nőgyógyászati kontrollig a házasélet is tilos.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-02 12:49:07; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 14:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: