• UH. értelmezés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretném segítségét kérni az UH leletemmel kapcsolatosan. A közelmúltban voltam nőgyógyásztati vizsgálaton, és akkor hüvelyi UH. vizsgálatot is végeztek. A leletemen az alábbiak szerepelnek: 75x45x52mm ut. szerkezete kissé inhomogén.Jobb ov. 35x25 mm-es, benne 17 és 14mm. szabályos tiszta bennékű, valamint 14 mm szabálytalan alakú cystikus képlet látható. Bal ov. 23x17 mm, benne 10 mm-es foll. Egy hónap múlva co. és az orvosom azt mondta, hogy hyteroscopiát fognak végezni. Kérdésem, hogy véleménye szerint a tükrözést a cyszták miatt kell elvégezni, vagy a lelet alapján valami kórósat láthattak? Köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a UH vizsgálat témában

        Kedves Hölgyem!

        Sajnos nem értem a co. rövidítést. Azt nem írta, van-e bármilyen panasza, terveznek-e babát, ami esetleg nem jön össze, hány éves, van-e vérzési zavara. Kérném, hogy írjon részletesebben nekünk, mert egy UH lelet sajnos nem elég ahhoz, hogy segíteni tudjunk.
        A hysteroscopia méhtükrözést jelent, akkor alkalmazzák, ha felmerül, hogy a méh üregében esetleg összenövés van, vagy bármilyen rendellenesség, amit látni lehet. A cystákat ilyenkor nem lehet látni.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-01 16:04:51; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 08:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: