• Zöldes hüvelyi folyásom van hosszú évek óta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Szakértő!Én most 25 éves vagyok.Kb 10 évesen elkaptam az uszodában egy csúnya fertözést,ami nem lett jól kikezelve.Azóta is mindig van valamennyi sárgás zöldes folyás,nem viszket nem fáj,néha erösebb szagú.Használtam már Klion,dalacynt,canestent.És óvszer nélkül soha nem szeretkeztem senkivel!Mi a megoldás!Elöre is köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfolyás témában

        Kedves Hölgyem!

        Igen régóta tartó panaszai vannak, amit nem is biztos, hogy fertőzés okoz. Nem írta sajnos, hogy milyen kivizsgálás történt. Azt javaslom, hogy hüvelyváladékból kellene egy kenetet nézni első körben, és annak az eredménye alapján indítani kezelést. Ha találnak kórokozót, akkor érdemes lenne tartósan kezelni, vannak olyan gomba ellenes készítmények, melyek szájon át szedhetőek, akár heteken, hónapokon át, így segíthet elérni a végleges gyógyulást. Figyelembe kell venni, hogy a méhszájon létezik egy olyan elváltozás, amikor a méhnyak sejtjei a méhszáj felszínére kúsznak ki, ami kisebb gyulladás esetén okozhat bővebb váladékozást. Ezért orvosi vizsgálatra lenne szükség, ahol a méhszájat is ellenőrizhető, és a hüvelyváladék jellegét is vizsgálni tudják.

        Próbáljon ne használni illatosított termékeket, se betétet, se intim lemosót. A tampon használata szintén nem javasolt, és a szoros, műszálas alsónemű is kerülendő. Kamillás, cickafarkos ülőfürdő sokat segíthet, és teának fogyasztva is jó hatásuk van. Legyen nagyon türelmes, ha valóban fertőzés okozza a panaszokat, lehet, hogy hosszabb időszak lesz, mire elmúlik.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-29 15:39:58; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 07:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: