• Fibroadenóma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Ezév novemberében a jobb mellemben 10*10*8 mm-es nagyságú fibroadenómát állapítottak meg a mammográfiai vizsgálat során (tűbiopsziás mintavétel történt). A doktornő azt mondta, hogy nem kell csinálni vele semmit, majd három hónap múlva újra meg kell nézni, hogy az ultrahang vizsgálat mit mutat. Egyébként hozzátette, hogy ezt kb. három menstruáció rendezni fogja. Az a kérdésem, hogy tényleg ennyi a teendő? 47 éves vagyok (szerintem a változókorban). A menstruációm már ki-kimaradozik, pl. e hónapban is elmaradt. Így is rendeződni fog ez az egész? Az aggaszt még, hogy a jobb mellemben jelenleg is - bár nem túl erős, de sajgó - fájdalmat érzek, a mellkasom felé pedig olyan, mint ha izomlázam lenne. A másik mellemnél nincs ilyen.

        WEBBeteg szakértő válasza a fibroadenoma témában

        Kedves Mellfájdalmas!

        A fibroadenoma jóindulatú betegség, csak néha el szokott durvulni, és esetleg átalakul rosszindulatúvá. Ezért kell ellenőrizni. De persze amennyiben a vérzése már csökkenőben akkor lehet, hogy a fibroadenoma is csökkenni fog, mivel az igen hormonérzékeny elváltozás. Tehát ha csökken a hormon a szervezetében akkor nem fog úgy fájni sem. De azt javaslom, hogy nyugodtan kövesse az orvos tanácsát, mivel biztosan jót akar, és persze ha rendszeresen visszamegy a kontroll vizsgálatokra, akkor nem kell semmi szövődménytől félnie. Minden jót és Boldog Karácsonyt!

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László  



         
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-19 22:01:20; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 08:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: