• Yadine

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm.Tanácsát szertném kérni!2008.01.07.-én,megszültem első gyermekemet,akit 6 hónapig szoptattam,ezalatt a Kerazette nevű fogamzás gátlót szedtem,majd ezután orvosom a Yadine-t írta fel,mivel panaszom az volt,hogy csökkent a szexuális vágyam:(Sajnos javulást-e téren ez agyógyszer sem segített,sőt nagyon ideges,feszült,és depressziós vagyok,a libidóm pedig 0%,Mit tudna nekem tanácsolni,nagyon elvagyok keseredve,hisz féltem a párkapcsolatomat,és félek soha nem leszek már a régi az ágyban?:(Köszönöm válaszát.Üdv:Moncsa

        WEBBeteg szakértő válasza a libidó témában

        Kedves Moncsa!

        Úgy látom, nagyon feszült a jelenlegi helyzet miatt. Nem tudom, vajon arra van-e lehetőség, hogy a tablettát egy időre teljesen letegye? Esetleg gondolkozhatna más fogamzásgátlási módszeren, mint a méhen belüli eszköz, ami az Ön esetében egyszerű lenne, hiszen már szült. Ha ismét babát szeretne, csak el kell távolítani. Persze meg lehet próbálni másik tablettára is váltani, és biztosan nagy szerepet játszik a pszichés fáradtság is Önnél. Szülés után, amikor valaki egy kisbabáról gondoskodik, természetes is lehet, hogy csökken a szexuális vágy, álmos, fáradt az ember, egy új szerepkörben is teljesítenie kell, és valóban depresszió is gyakrabban fordul elő, mint gondolnánk. Egy év eltelt, pont ma, és jogosan szeretné óvni a házasságát.

        Talán érdemes lenne elmennie egy pszichológushoz, vagy pszichiáterhez, és beszélgetni arról, hogy pontosan mit is érez. Valóban van-e depresszió, mert azt esetleg gyógyszeresen is lehet kezdeni, vagy csak a feszültséggel, a felelősséggel nehéz megbirkóznia, amiben viszont egy pszichológus tudna sokat segíteni.

        Higgye el, nincsenek szuperanyuk, akik könnyedén mindent megoldanak, tökéletes feleségek, és anyák. Az első lépés, amit Ön már megtette, hogy beismeri, probléma van. Ennek több oka is, például a gyógyszer, de lelki tényezők is jelentősen befolyásolhatják a helyzetet. szépen sorban keresse meg az okokat, és ha szükség van, kérjen nyugodtan segítséget szakembertől.
        Mielőbbi jobbulást kívánok!

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-07 22:39:00; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 08:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: