• Ciszta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Nagyon el vagyok keseredve,ezért írok.Szeretnénk babát,de cisztát találtak a jobb oldali petefészken /vagy petevezetéken ?/Sajnos az orvos semmiről nem tájékoztatott,mert sietett,annyit mondott,menjek vissza 1 hét múlva.Leírnám ami az U.H-os papíron szerepel.Arf-ben lévő uterus 82x37mm,nyh. vastagsága 5 mm.Jobb overium 36x22mm,PCO-sjellegű.Bal ovarium 25x17 mm.Ezek mit jelentenek,mekkora a ciszta? Ha nem szívódik fel,műteni kell? Mennyi idő kell,hogy felszívódjon? Teherbe shetek így?Nagyon fáj a hasam 3 hete,aludni se tudok,és sokat van hányingerem.Semilyen gyóygszert nem írtak fel.El vagyok keseredve,mert minden vágyam egy kisbaba attól,akit nagyon szeretek.Már van 2 fiam,de elváltam,mert vert a férjem,stb.Mi lesz,ha nem leszek terhes? Sajnos sokáig nem próbálkozhatunk,mert a párom már elég idős /43 éves/.Nagyon köszönöm az edigi válaszait is!

        WEBBeteg szakértő válasza a petefészekciszta témában

        Kedves Kérdező!

        Ne keseredjen el, az ultrahang lelet alapján nincs cisztája, hanem olyan szerkezetű mindkét petefészek, hogy számos apró, érési folyamat elején lévő tüszőt tartalmaz (ezt hívja a szaknyelv policisztás petefészeknek, bár valójában ciszta nincs is benne). Ilyenkor ritkább a peteérés, lehet, emiatt nem jön össze a baba. Érdemes lenne hormonvizsgálatot is végezni, és annak a birtokában kell dönteni, szükséges-e peteérést serkentő kezelés.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor  



         
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-18 19:17:27; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 08:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: