• Fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr 4 év folyamatos Mercilon fogamzásgátló gyógyszer szedése után, november elejétől az e havi adagot már nem kezdtem el szedni, úgy gondoltam szünetet tartok, egy pár hónapig. A menstruációmnak most kellene megjönni, de egyenlőre csak gyenge barnás folyásom van -3napja-, menstruációnak semmi jele. A következők a kérdéseim: általános-e hogy nincs ilyenkor rendes menzesz? Bár az alhasam görcsöl időközönként. a gyógyszer szedése után azonnal teherbe lehet-e esni vagy van még védettségem? mennyi ideig érdemes szünetet tartani?-szeretném újra elkezdeni a szedést maradjak a Mercilonnál vagy más korszerűbb gyógyszert szedjek?-panaszaim nem voltak a Mercilonnal a mellem körül elég sok szőrszál nőtt ki a gyógyszer szedése alatt.-esetleg hormon problémáim lehetnek? ajánlatos-e hormon vizsgálatot csináltatni, az újabb gyógyszerszedés előtt? Nagyon köszönöm a segitségét és a válaszokat előre is

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Kérdező!

        A tabletta abbahagyása után 8%ban a vérzés pár hónapra kimaradhat -de teherbe eshet a tabletta abbahagyása után bármikor. Nem a tabletta miatt nő szőr a mellbimbó körül, a korral sok nőnek lesz ilyen tabletta szedés nélkül is.

        Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor 



           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-02 20:43:16; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 14:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: