• Magas prolaktin szint: van értelme szedni a tablettát?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        7 évvel ezelőtt mindkét melleből tejszerű váladékot lehetet préselni.Ez a tünet a mai napig nem javult.Most 30 éves vagyok.Magas prolaktin szintet állapítottak meg akkor is és most is.Bromocriptin tablátát ajánlottak. Mivel borzasztó mellékhatásai voltak, nem szedtem, MRI vizsgálat nem történt.Akkor azt mondták max. nem esek teherbe akkor ez nem volt aktuális. Nem kezeltettem.Most már gyermeket szeretnék ami több mint két éve nem sikerül.A prolaktin hormon a felső tartomány értékénél egy kicsit magasabb.(tartomány érték 106-496, eredményem 660.) Petevezeték átjárhatósági vizsgálat MRI nem történt. Ismét Bromo. javaslat. Kérdésem, mielőtt újra elkezdeném szedi a tabletát nem kellene átjárhatósági vizsgálat, hogy van e értelme egyátalán szedni? Mi a véleménye erről a tabletáról, nem lehet valami más megoldást találni, hogy csökkenteni tudjuk a hormon szintet? Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a prolaktin szint témában

        Kedves Hölgyem!

        A magasabb prolaktin szint valóban megakadályozza a teherbeesést, ezt valóban Bromocriptinnel kezelik.
        MRI vizsgálatot nem nőgyógyász kérhet ebben az esetben, hanem inkább endokrinológusnak kellene véleményt mondania, akkor Ön is nyugodtabb lehetne. Petevezető átjárhatósági vizsgálat pedig egyáltalán nem jön szóba, hiszen ha jól értelmezem, nem is volt kivizsgálása. Követni kellene a peteérést UH-al, emellett ellenőrizni kellene a ciklus 3. és 21. napján is a hormonszinteket. Továbblépni akkor lehet, ha itt nem találnak rendellenességet. Azt javaslom keressen fel egy meddőségi szakrendelést, ahol szépen sorban elvégzik a szükséges kivizsgálásokat. Előtte endokrinológushoz is elmehet, ha még nem volt a magasabb prolaktin szint miatt, és ezzel a lelettel menjen a meddőségi szakrendelésre.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-19 09:35:46; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 13:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: